Wilfred Klaver stelt zich aan u voor


            
Bij de prijsuitreiking van de jaarlijkse kunstprijs in het Kunstlerhaus te Cuxhaven (Duitsland) mocht Wilfred twee maal een klassiek programma zingen. Hij zong ook het oratorium The Crucifixion van John Stainer.
Wilfred componeerde muziek op een gedicht van J.C. Bloem genaamd
Het Portret en bracht dit live ten gehore tijdens een radio-uitzending. In oktober en november 2001 vertolkte hij zes weken lang de rol van Kurtz in de theaterproductie: Forgotten Faces and Future lives.

Dit theaterstuk is gebaseerd op de film Apocalyps Now, deze rol werd
in de film gespeeld door Marlon Brando. In datzelfde Theaterstuk zong Wilfred in de Stadschouwburg te Amsterdam pop- en rocknummers geschreven door Loes ten Velden.

Zijn gevoel en liefde voor kinderen bracht hem er toe vele rollen bij het jeugdtheater te spelen en ook zangles te gaan geven aan kinderen en pubers.

Op 30 september 2002 is Wilfred Klaver met succes afgestudeerd in klassieke zang aan het Conservatorium te Alkmaar. Hij bracht een 50 minuten durend zangprogramma in 6 talen variŽrend van oratorium, opera, aria's, liederen van Schubert, du Parc, een tango, een Nederlands cabaretliedje en een eigen vertaling van Verdi in het West-Fries.